Tietoa sosiaalifoorumista

Mikä sosiaalifoorumi?

Sosiaalifoorumi on tapahtuma, jonka järjestäjät uskovat oikeudenmukaisempaan, demokraattisempaan ja tasa-arvoisempaan maailmaan. Sosiaalifoorumissa järjestöt ja muut tahot tuovat erilaisia toimijoita yhteen polttavien kysymysten äärelle ja nostavat tärkeitä yhteiskunnallisia aiheita julkiseen keskusteluun.

Sosiaalifoorumissa voivat olla mukana kaikki järjestöt, muut yhteisöt ja yksittäiset ihmiset, jotka ovat samaa mieltä sosiaalifoorumin perusperiaatteista. Maailman sosiaalifoorumin mukaan sosiaalifoorumi on moniarvoinen, monipuolinen, ei-tunnustuksellinen, ei-valtiollinen ja puolueista riippumaton areena, joka tuo konkreettiseen toimintaan sitoutuneet organisaatiot ja liikkeet paikallistasolta kansainväliselle tasolle rakentamaan yhdessä toisenlaista maailmaa.

Sosiaalifoorumiliike sai alkunsa vuosituhannen vaihteen globalisaatiokriittisestä toiminnasta. Yhteiskunnalliset aktivistit ja kansalaisliikkeiden edustajat järjestivät ensimmäisen Maailman sosiaalifoorumin Brasilian Porto Alegressa vuonna 2001 vastatapahtumaksi Davosissa pidetylle maailman talousfoorumille.

Toisenlaista maailmaa on sittemmin hahmoteltu vuosittain eri puolilla maailmaa. Maailman sosiaalifoorumin lisäksi pidetään maanosittaisia, kansallisia ja paikallisia foorumeita. Suomen sosiaalifoorumi järjestettiin ensimmäistä kertaa jo helmikuussa 2002. Samana vuonna sai alkunsa myös Pirkanmaan sosiaalifoorumi, joka nyt jatkaa Tampereen sosiaalifoorumin nimellä yhteistyössä Mahdollisuuksien torin kanssa.

Tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen. Toivomme, että mahdollisimman moni saapuu paikalle Tampereelta, Pirkanmaalta ja ympäri Suomen!

Suomen sosiaalifoorumi

Viimeisin Suomen sosiaalifoorumi-tapahtuma järjestettiin Helsingissä 1.4.2017.

Maailman sosiaalifoorumi

Viimeisin maailmanlaajuinen sosiaalifoorumi järjestettiin Montrealissa 2016.
Alisivut (1): Sosiaalifoorumi 2017
Comments