Tampereen sosiaalifoorumi ja Mahdollisuuksien tori pitävät välivuoden 2018
Tampereen sosiaalifoorumia ja Mahdollisuuksien toria ei saada järjestettyä tänä vuonna. Alla viime viikon kokouksen muistio. Kokouksessa totesimme, ettei löydy riittävästi tahoja, jotka ottaisivat vastuun tapahtumasta. Tässä on tamperelaisella järjestökentällä peiliin katsomisen paikka ja toivomme, että tapahtuman jatkosta käydään keskusteluja kussakin järjestössä. Sosiaalifoorumi ja Mahdollisuuksien tori on on ollut monet kerrat onnistunut ja innostava tapahtuma, joillekin kevään kohokohta. Uskon ja toivon, että sille olisi vielä tilausta. Toivottavasti nähdään vuonna 2019 näissä merkeissä!

Tapahtuman yhteyshenkilönä toistaiseksi toimii Ulla Rohunen Werstaalta, ulla.rohunen@tyovaenmuseo.fi

-----------------------------------------------------------

Tampereen sosiaalifoorumi ja mahdollisuuksien tori, suunnittelukokous, Werstas 15.3.2018 klo 17.30 Werstas

Paikalla:

Ulla Rohunen, Werstas
Salla Heikkinen, Vastedes
Riitta Suokas, Rauhanpuolustajat
Kati Lehtonen, Amnesty
Heli Heiskanen, Amnesty
Risto-Matti Matero, Attac
Anri Tuohimäki

Tämän hetkinen tilanne
Väinö Linnan aukion käytöstä oli tehty alustava varaus lauantaille 9.6., mutta kokouksen aluksi todettiin, että silloin on Annikin runofestivaali eikä tapahtumaa kannata järjestää samana päivänä.

Vastedes ry on luvannut apua tapahtuman järjestämiseen, mutta ei koordinaattoria. Rauhanpuolustajat haluaisivat, että tapahtuma järjestetään, mutta helatorstai 10.5. olisi parempi päivämäärä kuin aiemmin ehdotettu 9.6. DSL on kiinnostunut tapahtumasta, mutta ei ole resursseja ottaa enempää vastuuta. Maanystävillä olisi mahdollista antaa rahoitusta tapahtumalle pienehkö summa, mutta ei mahdollisuutta osallistua vapaaehtoistyöllä. Amnestyn puolella UN women ja Unicefiä kyselty, mutta ei ole saatu vastausta. Työväenmuseo Werstas on edelleen valmis tarjoamaan tiloja, tukea ja henkilökunnan työpanosta tapahtuman toteuttamiseen, mutta vetovastuu ja tapahtuman koordinointi pitäisi olla toisaalla.

Tapahtuma vuonna 2018
Yhteisen keskustelun ja puntaroinnin päätteeksi totesimme, että mahdollisuuksia tapahtuman toteuttamiseen vuonna 2018 ei ole. Emme löytäneet tapahtumalle innokkaita järjestäjiä emmekä myöskään sopivaa ajankohtaa. Tästä syystä vuosi 2018 muodostuu välivuodeksi Tampereen sosiaalifoorumille ja mahdollisuuksien torille. Samalla välivuosi on haaste tamperelaisille järjestöille miettiä tapahtuman tulevaisuutta ja tarvetta ja kehittää ehkä aivan uudenlaista tapahtumaa vuodelle 2019.


------------------------------------------------------------
Vuoden 2018 tapahtuman suunnittelukokous pidetään Werstaalla to 22.2. klo 16.00. Osoite Väinö Linnan aukio 8, Finlaysonin alue. 

Tampereen sosiaalifoorumia ja Mahdollisuuksien toria on järjestetty jo yli kymmenen vuoden ajan. Tänä vuonna tapahtuman jatkuminen on vaakalaudalla. Jos emme löydä uusia innokkaita tekijöitä, tapahtumaa ei tänä vuonna järjestetä!

Jos haluat, että Tampereella järjestetään Mahdollisuuksien tori ja/tai Sosiaalifoorumi, tule kokoukseen. Tavataan Werstaan ala-aulassa.

Jos et pääse kokoukseen, mutta olisit valmis järjestämään tapahtumaa, laita viesti: ulla.rohunen@tyovaenmuseo.fi


                    -    -    -    -    -    -    -    -    -    -    -    -    -    -    -    -    -    -
Tampereen sosiaalifoorumi ja Mahdollisuuksien tori helatorstaina 25.5.2017

Mahdollisuuksien torin ja Sosiaalifoorumi järjestettiin viimeksi 25.5.2017. Voit tarkastella menneen tapahtuman ohjelmaa täällä.Vuoden 2018 tapahtuman suunnittelukokous

lähettänyt Ulla Rohunen 20.2.2018 klo 7.23   [ 20.2.2018 klo 7.24 päivitetty ]

Vuoden 2018 tapahtuman suunnittelukokous pidetään Werstaalla to 22.2. klo 16.00. Osoite Väinö Linnan aukio 8, Finlaysonin alue. 

Tampereen sosiaalifoorumia ja Mahdollisuuksien toria on järjestetty jo yli kymmenen vuoden ajan. Tänä vuonna tapahtuman jatkuminen on vaakalaudalla. Jos emme löydä uusia innokkaita tekijöitä, tapahtumaa ei tänä vuonna järjestetä!

Jos haluat, että Tampereella järjestetään Mahdollisuuksien tori ja/tai Sosiaalifoorumi, tule kokoukseen. Tavataan Werstaan ala-aulassa.

Jos et pääse kokoukseen, mutta olisit valmis järjestämään tapahtumaa, laita viesti: ulla.rohunen@tyovaenmuseo.fi

Siirtolaisuuden syyt ja seuraukset -  Talvifoorumi 28.-29. marraskuuta Työväentalo Werstaalla ja Niagarassa

lähettänyt Mari Tuominen 8.11.2015 klo 8.07   [ 8.11.2015 klo 8.10 päivitetty ]

Eurooppaan ja Suomeen on suuntautunut muuttoaalto, jollaista ei tämän sukupolven aikana olla vielä nähty. Levottomuudet, köyhyys, ilmastonmuutos ja sodat ajavat ihmisiä kodeistaan etsimään parempaa ja turvallisempaa elämää. Matka on hengenvaarallinen, eikä päämäärässäkään odota paratiisi. Millaiset olosuhteet ovat, että kuoleman vaara salakuljettajien veneissä, epävarmat turvapaikkaprosessit ja täysin uuteen kieleen ja kulttuuriin oppiminen katsotaan paremmaksi vaihtoehdoksi?

Talvifoorumissa syvennytään erityisesti Syyrian, Irakin ja Somalian tilanteisiin. Suurin osa Suomeen saapuvista turvapaikanhakijoista tulee juuri näistä kolmesta konfliktien repimästä maasta. Aiheita käsitellään luentojen, keskusteluiden ja omakohtaisten kertomusten kautta. 

Lisäksi Talvifoorumissa katsotaan Oikeutta Eläimille järjestön esittämä elokuva Cowspiracy, joka kertoo globaalin eläintuotanton valtavista vaikutuksista ympäristöön, ilmastoon, veteen ja eläimiin itseensä sekä tutustutaan siivojien arkeen Martta Tuomaalan videoteoksessa Oikeus olla olematta hiljaa. Tuomaalan teos on Manifesti siivojille ja Tuomaala pitää aiheesta luennon esityksen jälkeen. 

Lauantaina 28. marraskuuta nautitaan ruuasta ja musiikista Tampereen Human Rights Film Festivalin kanssa yhteisen brunssi ääressä Kahvila 931:ssä sekä katsotaan dokumentti Evaporating Boarders. Dokumentti kertoo Kyproksesta siirtolaisten ensimmäisenä pysähdyspaikkana ja porttina Eurooppaan. Keskustelua siirtolaisuudesta, rajoista ja ihmisten kokemuksista jatketaan vielä panelistien voimin näytöksen jälkimainingeissa.

Kutsu Talvifoorumin suunnittelukokoontumiseen lauantaina 19.9.

lähettänyt Mari Tuominen 14.9.2015 klo 3.38

Syksyn saavuttua on jälleen Talvifoorumin suunnittelun aika!

Talvifoorumi järjestetään marraskuussa ja ensimmäinen suunnittelukerta kokoontuu ensi lauantaina 19. syyskuuta klo 12 Telakalla.

Talvifoorumissa on aiempina vuosina keskitytty vastaamaan paikallistoimijoiden tarpeisiin oppia ja kehittää omia kykyjä muuttaa maailmaa. Lisäksi on käsitelty ajankohtaisia aiheita elokuvien ja keskusteluiden avulla. 
Tapahtuma voi noudattaa edellisten vuosien esimerkkiä tai voimme luoda yhdessä jotain aivan uutta. 
Tule mukaan mukaan suunnittelemaan, keskustelemaan ja toteuttamaan!

1-3 of 3