Tampereella 14.9.2019 järjestettävä Mahdollisuuksien tori ja sosiaalifoorumi kerää yhteen paikallisia järjestöjä, yhteisöjä ja verkostoja jotka pyrkivät edistämään globaalia tasa-arvoa, ihmisten hyvinvointia, sekä ihmisoikeuksien ja ihmisarvon toteutumista. Tapahtuma järjestetään Finlaysonin alueella, Väinö Linnan-aukiolla sekä työväenmuseo Werstaan tiloissa.


Mahdollisuuksien torit ovat yksi kansalaisvaikuttamisen muoto. Ne tuovat paikalliset ihmiset ja järjestöt yhteen. Saat tietoa globaaleista kehityskysymyksistä ja löydät sinulle sopivimmat keinot vaikuttaa. Ohjeet ja yleistä kuvausta toreista löydät täältä:

https://www.fingo.fi/tapahtumat/mahdollisuuksien-toriJärjestöt ja toimijat voivat tarjota foorumiin ohjelmaa, joka voi olla esim. työpaja, luento, keskustelu, elokuvanäytös tai jotain ihan muuta. Tapahtumalle ei ole päätetty yhtä yhteistä teemaa, mutta voitte ohjelmassanne käsitellä esimerkiksi globaalin epätasa-arvon kasvua ja jyrkentynyttä erottelua ”meihin” ja ”toisiin”.Otamme tällä hetkellä vastaan ilmoittautumisia syksyllä järjestettävään tapahtumaan. Ilmoittautumiset voi tehdä ottamalla yhteyttä osoitteeseen tällä lomakkeella 18.8. mennessä.


Pöytämaksu on pienille järjestöille 20 euroa, keskikokoisille 40 euroa ja vakavaraisille 100 euroa tai enemmän. Pöytämaksut ovat erittäin tärkeitä tapahtuman toteuttamiseksi ja jatkuvuuden turvaamiseksi. Osallistuminen varmistetaan maksamalla pöytämaksu myöhemmin tulevien ohjeiden mukaan.


Lisäksi ilmoittautuneiden edellytetään osallistuvan Mahdollisuuksien torin kasaamiseen ja purkamiseen. Lisäinfoa tapahtumasta lähetetään osallistujille ilmoittautumisen jälkeen. Mahdollisuuksien torille voi ehdottaa myös toiminnallista ohjelmaa, lavaesiintyjiä sekä tapahtuman hengen mukaisia ruokamyyjiä ja käsityöläisiä.


Toivotamme tervetulleiksi kaikki uudet ja vanhat toimijat. Tehdään yhdessä mieleenpainuva tapahtuma!Vuoden 2018 tapahtuman suunnittelukokous

lähettänyt Ulla Rohunen 20.2.2018 klo 7.23   [ 20.2.2018 klo 7.24 päivitetty ]

Vuoden 2018 tapahtuman suunnittelukokous pidetään Werstaalla to 22.2. klo 16.00. Osoite Väinö Linnan aukio 8, Finlaysonin alue. 

Tampereen sosiaalifoorumia ja Mahdollisuuksien toria on järjestetty jo yli kymmenen vuoden ajan. Tänä vuonna tapahtuman jatkuminen on vaakalaudalla. Jos emme löydä uusia innokkaita tekijöitä, tapahtumaa ei tänä vuonna järjestetä!

Jos haluat, että Tampereella järjestetään Mahdollisuuksien tori ja/tai Sosiaalifoorumi, tule kokoukseen. Tavataan Werstaan ala-aulassa.

Jos et pääse kokoukseen, mutta olisit valmis järjestämään tapahtumaa, laita viesti: ulla.rohunen@tyovaenmuseo.fi

Siirtolaisuuden syyt ja seuraukset -  Talvifoorumi 28.-29. marraskuuta Työväentalo Werstaalla ja Niagarassa

lähettänyt Mari Tuominen 8.11.2015 klo 8.07   [ 8.11.2015 klo 8.10 päivitetty ]

Eurooppaan ja Suomeen on suuntautunut muuttoaalto, jollaista ei tämän sukupolven aikana olla vielä nähty. Levottomuudet, köyhyys, ilmastonmuutos ja sodat ajavat ihmisiä kodeistaan etsimään parempaa ja turvallisempaa elämää. Matka on hengenvaarallinen, eikä päämäärässäkään odota paratiisi. Millaiset olosuhteet ovat, että kuoleman vaara salakuljettajien veneissä, epävarmat turvapaikkaprosessit ja täysin uuteen kieleen ja kulttuuriin oppiminen katsotaan paremmaksi vaihtoehdoksi?

Talvifoorumissa syvennytään erityisesti Syyrian, Irakin ja Somalian tilanteisiin. Suurin osa Suomeen saapuvista turvapaikanhakijoista tulee juuri näistä kolmesta konfliktien repimästä maasta. Aiheita käsitellään luentojen, keskusteluiden ja omakohtaisten kertomusten kautta. 

Lisäksi Talvifoorumissa katsotaan Oikeutta Eläimille järjestön esittämä elokuva Cowspiracy, joka kertoo globaalin eläintuotanton valtavista vaikutuksista ympäristöön, ilmastoon, veteen ja eläimiin itseensä sekä tutustutaan siivojien arkeen Martta Tuomaalan videoteoksessa Oikeus olla olematta hiljaa. Tuomaalan teos on Manifesti siivojille ja Tuomaala pitää aiheesta luennon esityksen jälkeen. 

Lauantaina 28. marraskuuta nautitaan ruuasta ja musiikista Tampereen Human Rights Film Festivalin kanssa yhteisen brunssi ääressä Kahvila 931:ssä sekä katsotaan dokumentti Evaporating Boarders. Dokumentti kertoo Kyproksesta siirtolaisten ensimmäisenä pysähdyspaikkana ja porttina Eurooppaan. Keskustelua siirtolaisuudesta, rajoista ja ihmisten kokemuksista jatketaan vielä panelistien voimin näytöksen jälkimainingeissa.

Kutsu Talvifoorumin suunnittelukokoontumiseen lauantaina 19.9.

lähettänyt Mari Tuominen 14.9.2015 klo 3.38

Syksyn saavuttua on jälleen Talvifoorumin suunnittelun aika!

Talvifoorumi järjestetään marraskuussa ja ensimmäinen suunnittelukerta kokoontuu ensi lauantaina 19. syyskuuta klo 12 Telakalla.

Talvifoorumissa on aiempina vuosina keskitytty vastaamaan paikallistoimijoiden tarpeisiin oppia ja kehittää omia kykyjä muuttaa maailmaa. Lisäksi on käsitelty ajankohtaisia aiheita elokuvien ja keskusteluiden avulla. 
Tapahtuma voi noudattaa edellisten vuosien esimerkkiä tai voimme luoda yhdessä jotain aivan uutta. 
Tule mukaan mukaan suunnittelemaan, keskustelemaan ja toteuttamaan!

1-3 of 3